Over een Portugese Prinses en een Spaanse Scobbejak…

De zijdeur van het busje ging open. Zo’n twintig honden lieten luidkeels merken dat ze gearriveerd waren. Eén klein hondje keek voorzichtig maar nieuwsgierig naar buiten, zonder een kik te geven. Ze was mager, had een soort rattenstaart en terwijl wij de papieren in orde maakten, poepte zij de passagiersstoel van de auto onder – sorry vader van Nadia, nog bedankt dat we de auto mochten lenen. Maar wat was ze lief. En wat zijn we nog blij met haar.
Wij zijn tegen commercieel gebruik van dieren en dus zal er nooit een hond voor ons gefokt worden. Dat is ook nergens voor nodig, want er zijn ontzettend veel leuke, lieve en mooie honden die er nu eenmaal zijn, en voor wie wij met liefde zullen zorgen.
Toos komt uit Portugal. Samen met een ander hondje werd ze in het bos gevonden. We weten niets over haar verleden, maar twee stukken hagel in haar lijf en de podengo(mix) die ze is, lijken te wijzen op een kortstondige jachtcarrière. Nu is Toos gewoon huishond en superster.

Toos zoals we haar kregen, en Toos nu:

57919_10201766443871137_1256691440_n  Ook Does komt van de straat. Veertien jaar geleden kwam hij uit Spanje en werd onderdeel van ons gezin. Dat is hij (gelukkig) nog steeds. Een deel van de tijd is hij bij ons, omdat hij daar gelukkiger van wordt, en wij ook. Ook van het eerste levensjaar van Does weten we weinig, behalve dat hij waarschijnlijk al een tijdje zwierf. Hij was namelijk een kei in het jatten van de broodjes van picknickende slachtoffers.

Er zijn een hoop stichtingen die bemiddelen tussen Nederlanders met een plekje over en buitenlandse asiels. Maar ook binnen Nederland zijn er een heleboel dieren die ons leven kunnen verrijken. Wij vielen toevallig op deze twee boenders. En geef ons eens ongelijk.

10440841_844891922199047_5526177203603158412_n 10557169_838992622788977_9138554945425495899_n

Toos en Does zijn ondanks hun zwerversverleden ongecompliceerde, sociale en vrolijke honden.

Advertenties

3 gedachtes over “Over een Portugese Prinses en een Spaanse Scobbejak…

  1. Wat een toffe blog .Proficiat,vol met info voor lekkere recepten .
    Jullie hebben een zalige thuis.
    Via de blog van ons een thuisin Zweden kwam ik door mijn partner Jon bij jullie terecht .
    Fijn dat jullie bewust gelukkig zijn willen delen met anderen ,groeten riet uit België die 8 maanden in Zweden vertoeft

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s