Duurzaam aan de afwas! Deel 1

Ik zal er niet omheen draaien: Het huishouden en ik… we zijn niet voor elkaar gemaakt. Waar Nadia Mary-Poppinsstyle zingend het huis aan kant maakt, werp ik mezelf het liefst schreeuwend van onmacht op de vloer wanneer er iets in huis gedaan moet worden. Ik heb een paar dagen geleden al gestofzuigd, houdt het dan nóóit een keer óp?
Die antipathie tussen het huishouden en mij is wederzijds. Ik hoef me de hele dag niet te verplaatsen, en aan het eind van de dag is het evengoed een slagveld. Zie daar het bewijs: Het huishouden haat mij ook.

En toch was ik blij als een kind toen Nadia gisteren thuiskwam met een wel heel huishoudelijk cadeau. Vol trots stak ze hem in de lucht: onze nieuwe duurzame(re) afwasborstel van Ecoforce. Voor 97% gemaakt van gerecycled plastic en met een los opzetstuk als kop, zodat je niet telkens de hele borstel hoeft te vervangen.

DSC_1316   DSC_1314

De komende tijd gaan wij voor je uitzoeken hoe je van je afwas een duurzaam feestje kan maken. We zullen verschillende afwasmiddelen onderzoeken op duurzaamheid, kwaliteit en prijs, en ik zal me fluitend op de afwas storten. En omdat gerecycled plastic toch nog steeds plastic is, gaan we ook op zoek naar andere afwasborstels die duurzamer zijn dan de uit splinternieuw plastic opgetrokken exemplaren waar Neerlandsch keukens vol mee staan.

Wil je weten waarom wij het liefst helemaal plasticvrij afwassen? Klik dan hier.

Advertenties

2 gedachtes over “Duurzaam aan de afwas! Deel 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s