Eenvoudig water besparen

Dat je de kraan tijdens het tandenpoetsen niet moet laten lopen, gaan we je niet vertellen. Dat hebben je ouders je hopelijk al lang afgeleerd. Maar er zijn zulke eenvoudige manieren om water te besparen, dat we niet kunnen laten ze even met je te delen. Dus daar gaat ‘ie:

Tip 1: Zet een emmer onder de douche.

Afgekeken van oma, die een lekkende douchekraan heeft. Het lijken misschien maar een paar druppels, maar die emmer loopt sneller vol dan je denkt.

Onze kraan lekt (nog) niet, maar een emmer hebben we wel. Zolang de kraan nog aan het opwarmen is, zetten we die onder de douche. Daarna schuiven we hem in een hoekje zodat een deel van het water dat we tijdens het douchen verbruiken ook wordt opgevangen. Op een dag levert dat bijna een volle emmer op, die we dan weer gebruiken om mee door te spoelen, of om de planten water te geven.

Tip 2: Koop een zandloper.

Wij staan ieder vijf minuten onder de douche. Langer niet, want er zit maar voor vijf minuten zand in de zandloper. En met een beetje training is al je fysieke onderhoud makkelijk te doen in die tijd. Samen douchen doen we trouwens in ongeveer acht minuten. Win-win!

Bekijk in het onderstaande filmpje hoe Nadia water bespaart onder de douche:

Tip 3: Zet een regenton in de tuin.

Alleen het afgelopen weekend al had je minstens 3000 liter water kunnen opvangen.

Tip 4: Zet een waterbespaarder op je kraan.

Geen overbodige luxe, want uit een gewone kraan komt 10 tot 15 liter water per minuut. Met de waterbespaarder komt er een even krachtige straal uit je kraan, maar er komt tot de helft minder water uit. Daar merk je dus niets van. Tot je je water- en gasrekening krijgt dan. Magisch! En het kost je slechts 75 cent per kraan.

DSC_1541

Heb jij nog meer tips? Laat het ons weten!

Advertenties

3 gedachtes over “Eenvoudig water besparen

  1. Ja nog een tip!
    Als je geen stop-knop op het doortrekken hebt, dan leg je een of meerdere bakstenen in de bak (hoe heet die bak met voorraad water voor het doortrekken?!). Dan komt er telkens gewoon minder water in de bak.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s