Nadia’s speciale verrassingsgerecht

Niets zo fijn als na een drukke werkdag naar huis bellen, en dan de volgende woorden door de hoorn getetterd te krijgen: ‘Oké, ik ben een speciaal verrassingsgerecht voor je aan het maken!’. En dat dan de verbinding verbroken wordt, en je je afvraagt waar die vrolijke nijverheid toe gaat leiden. DSC_1908 Ingrediënten: Voor het ‘gehakt’

  • 1 klein blikje zwarte bonen
  • 1 bakje taugé
  • 2 handjes walnoten
  • 1 blok tofu rosso (bij de biowinkel te krijgen)

Voor de salsa

  • 1  pakje tomatenpuree
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • 2 teentjes knoflook

Voor eronder en erop

  • 1 krop sla met groot blad
  • 2 avocado’s

En zo maak je daar iets heel lekkers van:

Hak en mix de tofu en de noten in de keukenmachine (of hak de noten fijn in een theedoek en mix ze daarna met de tofu). Bak dit kort met de taugé en de bonen. Leg drie grote bladen sla op een bord. Meng de rode ui, de tomatenpuree, de paprika en de knoflook en snijd de avocado in blokjes. Verdeel het gehakt over de slabladen en bied de avocado en de salsa apart aan. Heel simpel, maar een perfect verrassingsgerecht om een vermoeide geliefde mee te verblijden. DSC_1914 Neem voor meer lekkere, gemakkelijke recepten een kijkje in onze keuken.

Wil je op de hoogte blijven? Like ons dan ook op Facebook.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s