Milieuvriendelijk wassen

Gangbare wasmiddelen zijn niet erg goed voor het milieu. Niet alleen spoel je er een hoop chemische rotzooi mee het riool in, maar ook bevatten veel wasmiddelen microbeads. Je weet wel, die kleine plastic korrels die ook in veel cosmetica verstopt zitten, en die een groot deel van de plasticsoep uitmaken.

plastic-soep
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de manier waarop wasmiddelen verpakt worden. Want zoals we eerder al schreven: Die fles verdwijnt niet vanzelf.

Maar gelukkig zijn er alternatieven. Zo komt Seepje aanstaande donderdag met een fairtrade en milieuvriendelijk vloeibaar wasmiddel. De fles is helaas niet helemaal plasticvrij. Voor wie wel 100% plasticvrij wil wassen, kan voor wasnoten kiezen. Die verkopen ze ook bij Seepje, maar wij bestellen ze liever hier. Voor 15 euro heb je een kilo wasnoten, goed voor 330 wassen en helemaal milieuvriendelijk. Afhankelijk van hoe vies je was is, stop je 3-6 wasnoten in het katoenen zakje dat meegeleverd wordt, en laat je wasmachine de rest van het werk doen. Wij gebruiken zo’n zakje rustig drie keer, en voor zover we weten, stinken we niet.
Hoewel wasnoten je was prima schoon wassen en zelf een beetje zurig ruiken, geven ze geen geur af. Wie een fris riekend wasje een pre vindt, kan met aromatische olietjes in de weer. Bij bijvoorbeeld de Xenos vind je die voor een habbekrats. Een paar druppels in het wasmiddellaatje en je was ruikt precies zoals jij het graag hebt.DSC_2121

Advertenties

2 gedachtes over “Milieuvriendelijk wassen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s