Poetsen zonder Plastic (+ video)

Wij proberen zo min mogelijk plastic te gebruiken. Nadat we de documentaire Bag It! zagen, wisten we dat het roer om moest. Je eigen tasjes meenemen naar de supermarkt en een verjaardagsfeestje organiseren zonder ballonnen, kan iedereen. Maar hoe vermijd je dingen als plastic scheermesjes, de folietjes om je tampons en de microbeads in je tandpasta die je op je plastic tandenborstel smeert? Wij helpen je graag op weg. Eerder schreven we al over het ouderwetse scheermes. Vandaag promoten wij de plasticloze tandenborstel en ‘tandpasta’.

Er zijn verschillende plasticloze tandenborstels op de markt. En dat is maar goed ook, want achter iedere geproduceerde plastic tandenborstel schuilt 1.5 kilo afval. Het was even zoeken naar exemplaren die niet alleen volledig afbreekbaar, maar ook veganistisch waren, maar we hebben er een paar gevonden.  Vaak vonden we de haren te zacht, maar Hydrophil vinden we heel prettig poetsen. Dus als je toch een keer bij Vegabond bent, neem er dan eentje mee, want daar worden ze verkocht.

Tandpasta zonder plastic lijkt misschien moeilijk te vinden. Een tandpasta waar geen plastic in zit, dan heb je meestal nog altijd te maken met het omgekeerde: een tandpasta die in plastic zit. Gelukkig verkoopt Lush Toothy Tabs, verpakt in karton en zonder akelige bestanddelen (dus ook geen dierlijke). Je kauwt het pilletje fijn en dan werkt het net zoals een gewone tandpasta. Wij gebruiken meestal maar een half pilletje per keer, dat klaart de klus prima.

Mocht je je nou afvragen hoe dat poetsen zonder plastic er dan uit ziet, bekijk dan onze prachtige poetsdemo hieronder:

Advertenties

Een gedachte over “Poetsen zonder Plastic (+ video)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s