Duurzaam aan de afwas! Deel 2

Wij vinden het belangrijk om schoonmaakmiddelen te gebruiken die niet al te milieuonvriendelijk zijn. Dat kan nog best lastig zijn, want als je in de wereld van frisse geurtjes en glanzende oppervlakken duikt, lijkt bijna overal wel iets mis mee te zijn. We hebben een aantal afwasmiddelen getest en ‘onderzocht’ om een optie te zoeken waar we achter kunnen staan.

Ecover

DSC_2742

Voordelen: De fles is gemaakt van gerecycled en plantplastic. Plantplastic is 100 % hernieuwbaar, herbruikbaar en recyclebaar en gemaakt uit suikerriet. Daarnaast is dit afwasmiddel ecologisch.
Nadelen: Op de achterkant van de fles staat dat Ecover producten maakt op basis van plantaardige ingrediënten. Dit kan de indruk wekken dat alle producten van Ecover veganistisch zijn, maar ze hebben ook een afwasmiddel waar wei in is verwerkt.

Method

DSC_2740

Voordelen: De fles is gemaakt van 100% gerecycled plastic. Bovendien zijn alle producten van method veganistisch.
Nadelen: Net als in de andere twee afwasmiddelen staan er ingrediënten op het lijstje waarvan wij geen idee hebben wat ze zijn en wat ze mogelijk aanrichten.

Albert Heijn puur & eerlijk

DSC_2739

Voordelen: Het afwasmiddel is ecologisch.
Nadelen: De fles is gemaakt van gewoon plastic. Daarnaast staat er een wat vage boodschap op de achterkant, die stelt dat AH het effect op het milieu zo veel mogelijk vermindert. Hoe AH dat precies doet, wordt niet duidelijk. Daarbij komt dat lang niet alle ingrediënten op de verpakking worden vermeld.

Hoewel het afwasmiddel van Ecover het dichtst aansluit bij onze wensen, vinden we het jammer dat je met gekocht afwasmiddel toch niet aan het gebruik van plastic ontkomt en dat je nooit precies weet waar je nou je handen in steekt. Dat laatste valt natuurlijk wel te achterhalen, maar we hebben het eigenlijk gewoon liever iets eenvoudiger. En dus gaan we volgende week proberen om zelf afwasmiddel te maken. Daarover dus later meer!

Hoe wij driftig aan de afwas sloegen, zie je hier!

Advertenties

5 gedachtes over “Duurzaam aan de afwas! Deel 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s