Zaaien, oogsten, stekken, potten, verbouwen en ontspruiten

Wij vonden het altijd al te gek om onze eigen kruidenplantjes te zien groeien. We hadden geen vaste woning – laat staan een tuin – maar al onze vensterbanken stonden vol met potjes met kleine sprietjes die een belofte van smakelijk eten inhielden. Helaas liep het vrijwel nooit goed af met onze groene vriendjes. Verhuizingen overleefden ze vaak niet.

Nu we echt onze eigen stek én een landgoed* hebben, kunnen we onze lol niet op. Het liefst hadden we de hele tuin meteen vol groente gezet, maar we durfden niet ons volledige buitenparadijs op te offeren aan onze onervarenheid op moestuingebied. Maar we kweken kiemen, hebben vensterbanken vol kruiden en een minimoestuin vol… nou ja, voornamelijk vol sla.

En toen beloonde het universum ons zomaar. Want wat wij voor onkruid aanzagen – de tuin stond er immers vol mee – bleken radijsjes te zijn. Dus nu zien we in dat ene onkruid potentiële snijbiet en het ander wordt misschien wel een bos wortelen! Want onkruid… dat bestaat toch eigenlijk helemaal niet?DSC_2778

DSC_2849

DSC_2855

DSC_2838

DSC_2847  DSC_2864 DSC_2869 DSC_2828

DSC_2835

DSC_2831

*Space is in the eye of the beholder.

Advertenties

Een gedachte over “Zaaien, oogsten, stekken, potten, verbouwen en ontspruiten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s