All that vegan chocolate!

Laten we voorop stellen dat het onderzoek voor deze post heel, heel zwaar was. Hoewel het afzien was, hebben we het toch voor jullie over gehad. Dan hoeven jullie dat zelf niet meer te doen. Want dat zou natuurlijk heel zielig zijn.

Lang niet alle chocola is vegan. In eerste instantie aten wij daarom vooral heel bittere chocolade (die zijn vaak veganistisch, maar niet altijd dus blijven lezen, die etiketten!).
We kunnen naar alle eerlijkheid zeggen dat bittere chocola heel goed te ‘leren eten’ is. Inmiddels vinden we het echt lekker, al ging onze voorkeur als vegetariër uit naar de lichtere varianten. Als dat ook voor jou geldt, hebben we goed nieuws: Er komen steeds meer chocolades die verre van puur en toch helemaal plantaardig zijn. Vegabond verkoopt tegenwoordig zelfs witte chocolade, maar die hebben we nog niet te pakken gekregen. Wel hebben we 5 andere chocolades voor jullie getest. Van heel bitter, tot lekker zoet: Voor iedere veganist is er wat wils.

Kokosmelk chocolade van Chocolat Stella

DSC_3147

Dit is meteen mijn favoriet! Smaakt naar melkchocolade, maar dan met een vleugje kokos. En er zit alleen palmsuiker in! Deze chocolade is zoet en romig en is verpakt in een kartonnen wikkel.

Tony’s puur

DSC_3152

Het lekkere aan deze reep is dat hij zo robuust is. Het is gewoon echt een goede brok chocolade. De smaak is niet anders dan wat je gewend bent van pure chocolade. Het voordeel daarvan is dat je ‘m minder snel wegkaant dan bijvoorbeeld de variant hier boven.

Vivani nougat

DSC_3144

Dit is de absolute favoriet van Nadia. De naam is wat misleidend, want nougat zoals wij dat kennen, zit er niet in. Deze chocolade smaakt naar praliné. Hij is zacht en zoet.

Vivani edel bitter chili

DSC_3149

Houd je wel van donkere chocolade, maar wil je eens iets anders? Dan is dit een uitstekend stukje donkere liefde. Ik ben gek op de combinatie rode peper met chocola, dus ik werd hier wel blij van. Je stouwt hem niet zo gemakkelijk in een keer weg, want de chocola is behoorlijk bitter. Je bent er dus snel van verzadigd.

Vego

DSC_3131

Moeten we hier echt nog over uitweiden? Het is Vego! Er zijn zelfs clubjes vegoholics. Vego is mierzoet, dik, smeuïg en er zitten hele hazelnoten in.  Voor de liefhebber van melkchocolade is Vego een echte aanrader.
Onze favorieten zijn dus duidelijk. Al zijn we van pure chocola gaan houden, we blijven toch twee zoetekauwen als het erop aankomt. Dit zijn overigens lang niet alle veganistische chocolades die er te vinden zijn. Er zijn bijvoorbeeld ook repen op basis van rijstmelk. Heb jij nog een goede tip of toevoeging? Laat het ons dan weten!

Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram! ❤

Advertenties

2 gedachtes over “All that vegan chocolate!

  1. Hahahahahaha ja dit was vast heel zwaar! Leuk bericht! Wij zijn erg benieuwd naar de Nougat en Coconut, ze klinken beide heerlijk! Vego hebben we ook nog nooit geprobeerd, dus dat moeten we ook even doen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s