Duurzaam aan de afwas! Deel 3

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: Ik ben geen domestic goddess.

Mijn tante was ook mijn juf in de kleuterklas, en ze vertelt mensen nog regelmatig over hoe ik op haar herhaalde verzoek om mijn kleurpotloodjes op te ruimen, het bakje oppakte en achter mijn stoeltje neerzette. Opgeruimd.
Wat mijn tante niet weet, is dat mijn opruimstijl in de loop der jaren weinig is veranderd. Als de troep op tafel vóór me begint te irriteren, leg ik het gewoon áchter me in de vensterbank en ik heb nergens last meer van. Als ik het niet zie, dan is het er niet.
Mijn broer gniffelt nog regelmatig om de keer dat ik een plastic – sorry, lang geleden – bakje met een restje Chinees in de oven zette. En laatst vond ik mezelf met een losse stofzuigerslang terug in de keuken, terwijl de stofzuiger zelf nog op de deurmat aan de andere kant van de gang stond te brullen. ‘Lukt het?’ vroeg Nadia nog, voordat ik uit mijn slof schoot over de belábberde zuigkracht van het ding.

Ik herken mezelf dan ook niet terug nu ik zorgwekkend opgewonden kan raken van een duurzamere afwasborstel of van een bloempot waarin we kunnen douchen om water op te vangen (euh ja, dat is nog voer voor een andere post).

En toch maakte mijn hart weer een sprongetje toen ik vanmiddag thuiskwam en de Ocean Plastic Fles van Ecover op het aanrecht zag staan.

2982551

Met onze nieuwe documentaire willen we oceaanplastic zó bekend maken dat mensen er tijdens een etentje over gaan praten. Want, laten we eerlijk zijn, via hetzelfde etentje krijg je je portie oceaanplastic waarschijnlijk nog binnen ook. http://nl.ecover.com/nl/waarom-ecover/ecover-oceaan-plastic-fles/

Nou hoeven wij als veganisten voor dat laatste niet zo bang te zijn, maar een oceaan vol plastic, trekken wij ons behoorlijk aan. Zeker als je leest dat de vissen in de Stille Oceaan alleen al voor 480 miljoen tweeliterflessen aan plastic binnenkrijgen.

‘Maar hoe gaat een fles afwasmiddel dat oplossen?’ Hoor ik je denken. Nou, niet natuurlijk. Maar het helpt wel íets. Deze fles afwasmiddel bestaat namelijk niet alleen uit 100% gerecycled plastic waardoor je voorkomt dat er voor jouw sopje extra plastic gecreëerd wordt, maar bestaat ook voor 10% uit oceaanplastic. Hoe dat precies zit, kunnen de mensen van Ecover je heel goed zelf vertellen:

Betekent dit dat ik nu altijd direct mijn bordje afwas na het eten en dat ik alles altijd spic en span heb? Nee. Maar een schoon geweten heb ik wel.

Deel 1 van Duurzaam aan de afwas! vind je hier, en als je hier klikt, kom je bij deel 2!

Advertenties

3 gedachtes over “Duurzaam aan de afwas! Deel 3

  1. Goed nieuws! Ik heb hier en daar gehoord dat Ecover niet zo duurzaam is als ze beweert te zijn, weet jij daar iets van? Ik vind trouwens dat je echt leuk schrijft, ik moet er vaak om lachen (op een goede manier hoor)! 🙂 Groetjes, Marjolein

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s