Zien hoe wij elkaar het Ja-woord gaven?

Schermafbeelding 2015-06-08 om 09.24.21Het feest begon gisterenavond al, toen oma ons belde. Mijn moeder had ons zojuist namens haar een cactus overhandigd. Telefoon op luidspreker en met de hele familie eromheen, wachtend op de wijze woorden van oma. Een cactus omdat je elkaar in het huwelijk moet ‘blijven prikkelen. Mentaal… Emotioneel… Seksueel…’. De toon was gezet.

Vandaag trouwden we voor de wet. Gratis op maandagmorgen. Oma trouwt ons op 15 augustus op haar manier. En als je zoiets van oma vraagt, dan moet je haar de vrije hand geven. Na de uitspraak van gisterenavond houden we ons hart een beetje vast. Maar we weten zeker dat het prachtig wordt.

Met twee broers als getuigen togen we in ons inmiddels enigszins gedeukte Pandaatje naar het gemeentehuis. Na zeven minuten stonden we weer buiten en zo’n volgnummertje is natuurlijk niet bepaald sexy.
En toch was deze dag al zo veel meer dan we ooit hadden verwacht. Onze aller-allerdierbaarsten kwamen langs om ons te helpen de taart van Dophert – lekker gay en glitterig – op te krijgen. Als dit alleen het zakelijke gedeelte was, dan weten we niet wat ons in augustus nog allemaal te wachten staat. Wat een prachtige dag!

Advertenties

8 gedachtes over “Zien hoe wij elkaar het Ja-woord gaven?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s