Appel-bananencake

‘Oké, dus zij weet altijd de weg en rijdt jou rond…’. Ik knik bevestigend. Mijn collega en ik hebben het hier op de fiets al eerder over gehad. Hij is mateloos geïnteresseerd in mijn gebrek aan gevoel voor richting en de rolverdeling binnen mijn relatie.
‘En zij timmert, boort, schildert en draait de peertjes in de lampen…’. We hebben het hier duidelijk al eerder over gehad.
‘En het huishouden dan?’ Ik houd mijn mond.
‘Maar wat doe jij dan?’ Ik ben betrapt.

Nadia is echt een superheld. Dat wisten we natuurlijk al, maar als ik heel eerlijk ben, is zij het wel vaak die de kar trekt wat het huishouden en alles daaromheen betreft. Dat komt een beetje doordat ik lui ben, maar vooral ook doordat ik twee linkerhanden en een Oost-Indische blindheid voor huishoudelijke taken heb. Ik zíe het gewoon niet.
Dat wil zeggen: Als Nadia heeft opgeruimd zie ik dat wél, maar ik sta telkens weer perplex want ik zie niet wát er dan is opgeruimd en als het een bende is, zie ik niet wat ik precies zou kunnen opruimen.

Ik probeer wat om de hete brij heen te draaien, maar mijn andere collega heeft ons gesprek opgevangen en wil nu ook weten wat mijn rol in de relatie/het huishouden (alsof het één het ander is) nou precies is.

‘Euh… Ik doe de dansjes,’ mompel ik. ‘En ik bak wel eens een taart.’

Kijk, en dat laatste geeft me dan altijd het gevoel dat ik een heel goede huisvrouw ben. Niets schreeuwt zo hard dat je een goede echtgenote (ja ja!) bent als de geur van versgebakken zoete liefde.

Dus voor al die geliefden die er niets van bakken in het huishouden, heb ik hier een fijn receptje gebaseerd op dit recept van de Vegan Challenge.

Benodigdheden:

 •  Twee bananen
 • Twee appels
 • 300 gram meel
 • 100 ml olie
 • 100 ml water
 • Een handje havermout
 • Een handje van je favoriete muesli/cruesli/granola/
 • Agavesiroop
 • 1 eetlepel azijn
 • Anijs
 • Koekkruiden
 • Kaneel

Voor alles waar geen eenheid bij staat, geldt: mate naar smaak. Ik houd van veel kruiden, dus ik schud er lustig op los met mijn potjes. Je kunt natuurlijk ook nog rozijnen, cranberry’s of nootjes toevoegen.

Werkwijze:

Meng de droge ingrediënten. Mix de overige ingrediënten tot een glad mengsel. Roer dit door de droge ingrediënten en vul een cakevorm met dit beslag.

Na ongeveer 40 minuten op 180 graden zou je een mooi, goudbruin en gaar cakeje moeten hebben. Ik gebruik hier zelf een kleine springvorm voor (ik gokte 12 cm, maar al meerdere mensen lachen me daarom uit. Dus ik zeg: Het is er geen van 24 cm).

img_0158
Enjoy!

Advertenties

7 gedachtes over “Appel-bananencake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s