Groente en fruit zonder plastic – Uit de grond!

10382436_1552300661675876_5074693293037998164_nBeste vriendin Robin was al een poosje heel enthousiast, en dus besloten wij afgelopen week onze Vitatas aan te vullen met een bulk heerlijke verse vitaminebommen van Uit de grond. Daar hebben we geen spijt van!

De berichten over prachtige bosuien, kleurige penen en knapperige spitskool vlogen gisterenavond tussen Robin en mij over en weer. Van de bosuien kreeg ik zelfs een foto. Zo mooi waren ze.

Het concept is eenvoudig. Je bestelt de producten die je hebben wilt, daarvoor moet je je wel eerst even aanmelden. Uit de grond haalt de producten bij boeren uit de omgeving op, die zelf bepalen welke prijs zij ervoor willen. Dat het aanbod van boeren uit de regio komt, zorgt voor een fors mindere belasting van het milieu. Je sinaasappeltjes uit Spanje hebben immers een aardige reis moeten maken, die natuurlijk altijd ten koste gaat van de aarde. Dit betekent ook dat niet alle groenten en fruit altijd beschikbaar zijn, maar dat je het moet doen met wat de natuur ons Nederlanders op dat moment gunt. En dat is, zoals je ziet, genoeg.
De meeste producten zijn biologisch, en als dat niet het geval is, staat dat er duidelijk bij. Uit de grond belt vervolgens woensdagavond bij je aan en levert je boodschapjes keurig bij je af.

Verpakkingen worden zoveel mogelijk weggelaten. Sommige producten worden wel verpakt, maar dan in papieren zakjes. Voor de kaas geldt dit overigens niet, die komt ‘gewoon’ in plastic, maar die moet je natuurlijk ook helemaal niet bestellen.

Voor 20 euro haalden wij dit vitaminenlegertje in huis. Dat komt ook doordat we de zogenaamde restjestas bestelden. Die kost je 5 euro en je krijgt altijd meer dan waarvoor je betaald hebt. Bovendien voorkomt het dat er producten hoeven te worden weggegooid omdat ze niet verkocht worden.

DSC_4032DSC_4029

Eigenlijk zien wij maar een nadeel aan dit initiatief en dat is dat het zich (nu nog) beperkt tot Amsterdam, Diemen en Amstelveen. Mocht je in die omgeving wonen, profiteer daar dan vooral van!

Advertenties

Een gedachte over “Groente en fruit zonder plastic – Uit de grond!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s