Plastic Free July Challenge – Join the movement!

large

Dat wij geen fan zijn van plastic, is geen geheim. Maar helemaal zonder plastic leven, doen we (nog) niet. Opgemärkt en Emma + John daagden ons – en eigenlijk heel Nederland – uit dat in de maand juli wel te doen. En die uitdaging sloegen wij natuurlijk niet af!

Dagelijks maken we gemiddeld zo’n zeven plastic verpakkingen open, die we vervolgens direct in de prullenbak gooien en vervolgens op de vuilnisbelt verdwijnen. Of nog erger: in de buik van een albatros.
Ontdek hoe je op een makkelijke én realistische manier je plastic afval aanzienlijk kan verminderen tijdens Plastic Free July: een internationale challenge. Nee, je hoeft echt niet je hele levensstijl om te gooien en je spaarrekening leeg te plunderen: wij geven je álle tips, tricks, hulpmiddelen en adviezen en je zult zien dat het dan dus ook eigenlijk heel makkelijk (én leuk!) is.
 Bron: Emma + John
Over dat laatste kunnen wij in ieder geval meepraten. Het is nu ruim een jaar geleden dat wij begonnen te zoeken naar manieren om minder plastic te gebruiken. Tot nog toe heeft dat ons vooral laten kennismaken met een heleboel producten waar we erg blij mee zijn (kijk maar eens onder het kopje Zonder Plastic!). En als je het uitbannen van bepaalde producten niet als een beperking maar als een uitdaging gaat zien, zul je merken dat het een soort sport wordt. Voor je het weet laat je je geliefde stuiterend van enthousiasme zien dat je een paprika zonder plastic gevonden hebt. Wie wil dat nou niet?! Met de overstap naar veganistisch leven hebben we dezelfde ervaring: Je sluit een deur en er gaan er een heleboel open. En dat geeft best een kick!
Voor ons is de uitdaging – denken we – niet zo heel groot. De enige plasticzonden waar wij ons nog schuldig aan maken, zijn muesli en (veganistische) yoghurt. En die gebruik ik alleen maar, dus Nadia heeft al helemaal niets om zich druk om te maken. Oh en vuilniszakken, maar die hergebruiken we zolang dat gaat. En met een hittegolf voor de deur zullen we ook iets anders moeten bedenken dan een raketje om af te koelen. Maar dat gaat helemaal goed komen.
In de maand juli zullen wij regelmatig aandacht aan de Plastic Free July Challenge besteden. We zullen tips delen, onze ervaringen vastleggen en ons best doen het jullie zo gemakkelijk mogelijk te maken. Want jullie doen wel met ons mee, toch? Je opgeven doe je hier!
PS. Ik heb heus wel witregels aangebracht, maar om de een of andere reden komen die niet door. Excuses!
Advertenties

3 gedachtes over “Plastic Free July Challenge – Join the movement!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s