Plastic Free July – Waar staan we?

Voor je een verandering in je gedragspatroon aanbrengt, is het handig om je bewust te worden van waar je nu precies staat. Op die manier weet je precies waar de winst te behalen is en word je je bewust van je zwakke plekken. Nu wij een maand lang plasticvrij gaan, nemen wij ons afval dus nog maar eens goed onder de loep. Op de foto hieronder zie je ons plastic afval van ongeveer twee weken voor we aan de challenge begonnen.

11719994_1035919023096335_628610479_n

Hoewel we minder plastic gebruiken dan de meesten, zien we ook heus nog wel wat verbeterpunten. Eigenlijk kopen we zelden tofu of tempeh vanwege het plastic. Maar toen we overstapten op onverpakte, lokale groente hebben we onze maaltijd er een paar keer mee aangevuld omdat we even moesten wennen aan ons nieuwe eetpatroon. Zo hadden we de eerste week twee kilo regenboogpenen  van Uit de grond en erwten uit eigen tuin liggen en wisten we niet zo heel goed wat we daar voor lekkers mee konden maken. Met couscous (uit papier) en goed gemarineerde tempeh werd het een prima maaltijd. De komende tijd gaan we ons meer verdiepen in koken met een beperktere keuze aan ingrediënten. Daarover gaan we jullie dus op de hoogte houden!

Over mijn ontbijt had ik al verteld. Daarvan zie je dus de yoghurtbekers en mueslizakken terug. Ik heb nog geen alternatief ontbijt waar ik net zo blij van word, dus ontbijttips zijn welkom!

En dan tot slot de roomkaas (vegan) en de vaatdoekjes. Roomkaas kopen we heel zelden en is dus iets dat we gemakkelijk kunnen schrappen. We zijn dus eens gaan zoeken naar vaatdoekjes zonder plastic en kwamen er daardoor achter dat er ook ín de doekjes zelf plastic zit. Iedere keer dat je ze in de was gooit, spoelt er dus plastic mee. Daar worden we niet blij van! Gelukkig blijken er ook vaatdoekjes van 100% katoen te zijn. Dille en Kamille verkoopt ze bijvoorbeeld. Zo leren wij ook elke keer nog bij en stap voor stap verkleinen we onze ecologische voetafdruk.

Heb je last van lekkere trek en weet je niet wat je zonder plastic kunt wegkanen? Komende week schrijven wij over plasticvrije snacks!

Like ons ook op Facebook!

Advertenties

2 gedachtes over “Plastic Free July – Waar staan we?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s