Snacken zonder plastic!

We hebben allemaal wel eens lekkere trek. Maar in je plasticvije maand – of leven – trek je natuurlijk niet zomaar een zak chips of een reep chocolade open. Vandaag 5 gemakkelijk zelf te maken snacks waar geen plastic aan te pas komt. Extra lekker dus!

Aardappelchips

Soms is het leven heel eenvoudig. Zo ook wanneer je zelf aardappel chips wilt maken. Je snijdt een aardappel in dunne plakjes, besprenkelt deze vervolgens met olijfolie en kruiden naar keuze (wij kozen voor knoflookpeper en zeezout) en bakt ze op 200 graden in ongeveer 25 minuten goudbruin en knapperig. Je moet ze wel goed in de gaten houden, want het kan ineens hard gaan. Controleer ook regelmatig of je de chips niet even moet husselen.

Aardappels zijn vaak los te verkrijgen bij natuurvoedingswinkels en toko’s.

11748610_1038772769477627_1947350207_n

Rauwe groenten met homemade humus

Wij gebruiken hier vaak witlof voor, maar je kunt natuurlijk ook bijvoorbeeld selderij, venkel, wortel, komkommer of paprika gebruiken.

Voor de humus kook je twee handjes kikkererwten. Deze pureer je met olijfolie en twee eetlepels tahin tot een smeuïg geheel. Zelf doen wij liever iets minder olie en gooien er dan wat water bij. Dan krijg je evengoed de gewenste structuur, maar iets minder olie. Met kruiden kun je verder helemaal naar smaak losgaan. Chilivlokken, kerrie, rozemarijn, komijn… het kan allemaal – maar misschien beter niet allemaal tegelijk.

Appelchips

Snijd de appel in dunne plakjes en bestrooi deze met kaneel. Je kunt ervoor kiezen om ze ook nog met bijvoorbeeld agavesiroop of suiker te besprenkelen, als je van echt zoet houdt. Ook citroensap kan een lekkere toevoeging zijn.

De appelchips hebben wat meer tijd nodig dan de aardappelchips. De appelchips bak je in 2 uur op 100 graden.

Kikkererwten uit de oven

Ook deze snack is dodelijk eenvoudig te maken. Je mengt voorgekookte kikkererwten met wat olie en kruiden naar keuze en legt deze op een bakplaat. Je zet de oven op 200 graden en wanneer de kikkererwten wat gekrompen en knapperig zijn, haal je ze weer tevoorschijn.

Kikkererwten kun je in blik kopen, maar op bijvoorbeeld de Noordermarkt in Amsterdam kun je ze op zaterdag ook los krijgen. Veel toko’s verkopen ook bulkverpakkingen waardoor je in ieder geval veel minder plastic gebruikt.

11655450_1038772926144278_1345780903_n

Chocolademousse

Iedere veganist kent dit eenvoudige, maar lekkere én gezonde recept voor chocolademousse. Je pureert 1 banaan, 1 avocado en 2 eetlepels cacao en je bent klaar. Zo simpel kan het zijn. En lekker ook, hadden we dat al gezegd?

Hebben jullie nog snacktips? Laat het ons dan weten!

Like ons ook op Facebook! ❤

Advertenties

3 gedachtes over “Snacken zonder plastic!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s