Plastic Free July – Hoe staat het ermee?

De maand juli loopt alweer op z’n einde, en daarmee doet de Plastic Free July Challenge dat ook. Zijn we de maand tot nog toe doorgekomen zonder plastic? Niet helemaal. Zo kregen we in plastic verpakt fruit in de Vitatas. Dat was een foutje, maar terugsturen had weinig zin meer. Een mailtje hebben we er uiteraard wel aan gewijd.
Een andere valkuil bleken onze potjes vitamine B12. Uit gewoonte bestellen we ze nog steeds van een merk dat plastic potjes gebruikt. Dat doen we een volgende keer dus ook anders.

Toch valt het allemaal nog wel mee. Als je echt wil, valt voor bijna alles wel een alternatief te vinden. En omdat dat soms wel de nodige moeite kost, hebben we nog twee tips voor jullie:

1. Als je niet zo’n DIY’er bent, vul dan je eigen fles met (af)wasmiddel bij Eco-logisch.

2. Hoewel de glaasjes met lepeltjes erin prima werkten, zijn wij ook erg enthousiast over de ijsvormpjes van Kinderville die we bij Greenjump bestelden. Ze zijn heel handig in het gebruik en bevatten ze geen giftige chemicaliën.

5FTqLOgDoumIzdzt7wl9A3ctYIHDTCY7vGPVLGKJsmUw9CzKilw0mUe9Rsd2p2EG_opVn6hN3sY6egg_CvJnRMpJhC8VZCmAc5gz1qY6JS5Ip_jetx1cpywJG6HBJtiJauNEL1mny-JMXeUMsv3NfOl4LD5lz_S2RQdKN-7E-PYZOFNW32vq77mz27BPVaUx02jzRijycpw2z36OPPG27BBAGIWnZTKPb   YSSuk4PS_ze1qfjPYeM54a4uHDh7FVF0rTX5gvvA4sZlx3suNdERXi31F6EcJYqIh0dgCUNl0H2b2Ouwp6d18D_0wf45bhJMPVJak-JzqmEbVLgyn6yarCWvMRSj6iPcCJwWisq9XA_PMX0DdWVu03p7zd8_McsnkZ98LhMCSdIH0iNCYRS5xOCgNxxXmXr7NEfGOR31mdarDJA7btBK12cW6lKZmlSW9

We zijn heel benieuwd hoe het de rest van de deelnemers vergaat!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s