Geniaal groen

Wij zijn helemaal niet hip. Maar de idealen waarmee ik grootgebracht werd (mijn oma was echt de enige gek die 20 jaar geleden al volledig biologisch at), worden dat steeds meer. Duurzaamheid is een hot topic en de markt springt daar vrolijk op in.

Vandaag besteden we aandacht aan drie leuke, vindingrijke groene initiatieven/producten.

1. Van Hulley

Voor je het weet is Sinterklaas alweer in aantocht en buig jij je over de existentiële vraag wat je je geliefde nou toch moet geven. Of misschien niet, ik heb al voor ruim 1000 euro ideeën voor Nadia… Maar toch, mocht je het niet weten, dan scoren onderbroeken altijd goed op 5 december. Of is dit alleen zo in mijn kringen?
Hoe dan ook: onderbroeken! Die bestel je super duurzaam bij Van Hulley. Je stuurt een oud overhemd op, en je krijgt er een boxershort voor terug. Vrouwen die een wat grotere afstand tot de arbeidsmarkt hebben, toveren maken van de stof van jouw ingestuurde overhemd een comfortabele boxershort waar je nog jaren plezier van kunt hebben.

2. Douchegordijn met een attitude

Voor wie een zandlopertje onder de douche niet voldoende is om onder de warme straal vandaan te komen, is er dit douchegordijn dat je een zetje in de juiste richting geeft. Spiky – zo heet het gordijn – zet na vier minuten zijn stekels uit en dwingt je de douchecabine uit.
Op dit moment is Spiky nog niet meer dan een kunstinstallatie, maar ontwerpster Elisabeth Buecher zou er dolgraag een commercieel product van willen maken.

55b6525c17000026005657ac

3. The vegan factory shop

Er is een nieuwe vegan webshop in het land. Afgelopen jaar opende Veganspul al haar deuren, en vandaag zag The vegan factory shop het levenslicht. Je kunt er terecht voor ecologische, fair trade, ecologische en gerecyclede en uiteraard vegan producten zoals kleding en cosmetica. Een bezoekje waard dus!

Heb je zelf nog leuke tips op het gebied van duurzame producten en initiatieven? Laat het ons dan weten!

Volg je ons ook al op Facebook, Twitter en Instagram (@deveganosaurus)? ❤

Advertenties

2 gedachtes over “Geniaal groen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s