In de voetsporen van oma – Het IVN

Mijn oma is al heel lang natuurgids voor het IVN. En dus werd ik als kind al meegetorst om slootjes uit te baggeren, braakballen uit te pluizen en nachtvlinders te determineren. Toch is het vooral Nadia die tegenwoordig een tomeloos enthousiasme voor alles wat leeft tentoonspreidt. Hele middagen gaan voorbij waarin oma en Nadia elkaar telkens weer op iets nieuws wijzen. Met een stapel voor boeken voor zich, lepelen ze dan feitjes op en zoeken samen op wat voor torretje ze nu toch op die ontbindende duif onder de paddenpot hebben gespot. Ik gaf oma de paddenpot een aantal jaar geleden met Sinterklaas. Dat leek me leuk, zo’n onderdak voor een pad, maar oma gooit er steeds weer dode beesten onder om te bestuderen hoe die door de natuur worden ‘opgeruimd’. Dat ruikt zalig, kan ik jullie vertellen.

Tijdens de laatste vakantie is het enthousiasme van Nadia alleen maar verder aangewakkerd. En dus zijn ook wij nu lid van het IVN om ons streven om echte natuurvrouwtjes te worden luister bij te zetten. En dat is hartstikke leuk, als je een beetje geïnteresseerd bent in de wereld om je heen. Het IVN organiseert namelijk talloze excursies, cursussen, wandelingen, tentoonstellingen en opleidingen om mensen bij de natuur te betrekken om zo een duurzame samenleving te creëren. Die doelstelling spreekt ons natuurlijk ontzettend aan. Vorige week haakte Nadia al aan bij een open excursie. Mocht je interesse gewekt zijn, dan zou je kunnen kijken of een dergelijke excursie ook bij jou in de buurt georganiseerd wordt. Het IVN heeft namelijk afdelingen door het hele land. Leuk!

 DSC_4860   DSC_4858

DSC_4879   DSC_4872

DSC_4846

Advertenties

Een gedachte over “In de voetsporen van oma – Het IVN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s