De Veganosaurus ontdekt de Nederlandse natuur!

Wij vinden onszelf ontzettende mazzelaars. Want hoewel wij in de stad wonen, is het Amsterdamse Bos maar een kilometer verderop. En zoals jullie weten, zijn we daar veel te vinden. Dat bos zal ons nooit vervelen. We werkten er en we ontmoetten elkaar daar. We werden er verliefd en we hebben ons er verloofd. Het Amsterdamse Bos zal ons dus nooit gaan vervelen. Maar Nederland kent natuurlijk nog veel meer mooie gebieden. Je hoeft echt geen honderden kilometers met je camper de wereld in te trekken om je even in een andere wereld te wanen (hoewel dat idee van die camper ons ook wel aanstaat). Het Nederlandse landschap is divers en ontzettend mooi. En eigenlijk zien we er veel te weinig van. Daar gaan we verandering in brengen!

Ons streven is om minstens twee keer per maand een ons onbekend gebied in te trekken. Vorige week bezochten we de Kortehoefse plassen en dat is ons niet tegengevallen! Zelfs Noah, het logeetje van Toos en Luuk, liet zijn wat moeilijkere ademhaling het niet winnen van zijn enthousiasme. Bijna 10 kilometer liep hij dapper met ons mee.

De wandeling begon dwars de weilanden door, waar Luuk nog even losschoot en heel vrolijk alle kanten op huppelde. Gelukkig kwam hij ook weer heel vrolijk terug gehuppeld, en was er blijkbaar geen wild te ruiken, anders waren we – of eigenlijk vooral hij – verder van huis. Al gauw kwamen we in een heel mooi moerassig gebied waar ons pad een  boze kreeft kruiste, die duidelijk niet blij was met ons als verstoring van zijn wandeling. Niet veel later vloog er bijna een ijsvogel tegen mijn hoofd. Dat maak je toch niet elke dag mee!

Verder laat ik de foto’s maar voor zich spreken. Want één beeld zegt meer dan duizend woorden.
DSC_4951DSC_4986

DSC_4961

DSC_4976

DSC_4956

DSC_5028

Wil je al dit schoons met eigen ogen zien? De beschrijving van de route vind je hier. Doe je de ijsvogel de groeten? En zeg de boze kreeft dat het ons spijt.

Advertenties

5 gedachtes over “De Veganosaurus ontdekt de Nederlandse natuur!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s