Ik kocht een regenwoud

Ik kocht een regenwoud. Nee, ikzelf niet. Zo rijk ben ik namelijk niet, al heb je er voor 10.000 dollar blijkbaar al 40 hectare van. De titel van deze blog is ook de titel van de documentaire die Vroege Vogels in drie delen uitzond. En die documentaire vinden wij de moeite waard.

What_happened_when_Charlie_Hamilton_James_bought_a_rainforest_

Natuurfotograaf Charlie kocht een stuk regenwoud om in ieder geval een stukje van onze mooie planeet te redden. Maar al doende kwam hij erachter dat een en ander toch complexer is dan aanvankelijk gedacht. Want ook ogenschijnlijk glasheldere verhalen, hebben meerdere kanten. En zoals vaak geldt: Hoe meer je je in de ‘vijand’ verdiept, hoe beter je hem zult gaan begrijpen.
Maakt dat het leven makkelijker? Zeker niet. Maar wij geloven dat de keuze om duurzaam te leven ons ertoe verplicht om met de aderen open en de oogkleppen af te leven. Charlie doet dat ook. Naast dat hem dat een hoop kopzorgen oplevert, brengt het hem ook een hoop moois. En ons ook: Deze documentaire.

Deel 1 van de docu vind je hier. Deel 2 van de docu vind je hier. Deel 3 van de docu vind je hier.

Charlie maakt ook prachtige foto’s. Die bekijk je hier.

292339_174812949310508_94303507_n

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s