Vegan Zuid-Afrika

Vanavond kwam ik als verzopen kat thuis. Dan is het moeilijk je voor te stellen dat we een ruime week geleden nog in het heerlijk warme, lichte Zuid-Afrika waren. En hoewel we heel dol zijn op de herfst (thee, appeltaart, pepernoten!), vinden we het een mooi moment om even letterlijk terug te blikken op al het heerlijks dat we daar zonder moeite veganistisch konden krijgen.

Klaar voor een flinke dosis schaamteloze food porn? Gaat ‘ie dan. Kijk smakelijk!

  1. Bij Conscious 108 in Greenside, Johannesburg kun je uitstekend terecht voor een goede portie vegan comfort food. Burgers, wraps, empenada’s… Alles wat je verantwoorde-fastfoodhartje maar begeert.

P.S. Als je van deze foto’s nou enorme trek krijgt in een lekkere burger, weet dan dat DopHert aanstaande donderdag weer een Burger Night organiseert!

2. Bij de Greenside Café (ook in Jo’burg) zijn we twee keer gaan eten. En dat is niet zonder reden. Ten eerste: de koffiemilkshake. Punt. Daar ga ik niets meer over zeggen. Ten tweede: de baconpizza.Lekkerste pizza ooit! Nee, echt. Heimwee en een klein beetje een gebroken maag heb ik ervan. Ten derde: De eindeloze kaart en het meer dan vriendelijke personeel. Echt een aanrader!

3. Hoewel Elemental niet 100% veganistisch was, hebben we er heel lekker geluncht. Heerlijke wraps en overdadige burgers. Oh, en duurzame doggybags. In verband met die overdadige burgers, uiteraard.

4. Het Conscious Café moet je even zoeken (langs de Woolworths, dan een paar stoplichten en dan links, aldus de jongeman aan de telefoon… Got it!), maar als je het minieme bordje langs de weg dan uiteindelijk gespot hebt en ergens in de jungle van Durban de locatie vindt, dan wil je er ook niet meer weg.
Het gebouw is heel bijzonder en wordt een kasteel genoemd. De inrichting doet wat oosters aan, maar op de kaart staat van alles wat. Broodjes, wraps, salades, soepen en nog veel meer. En dat grotendeels bereid met groenten en kruiden uit de prachtige tuin die achter het café ligt. Daar vind je overigens ook een bonsai- en een kristallenwinkel. In het kasteel zelf bevindt zich naast het café ook een tattooshop en een ruimte waar iets met hypnose gebeurt.

Dat we in Zuid-Afrika zo goed veganistisch hebben kunnen eten, was voor ons een aangename verrassing. Onze reis was om heel veel redenen bijzonder, maar al dit lekkere eten, en deze gezellige plekjes waren de kers op de taart.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s