Don’t worry be happy

Ik doe heel erg mijn best, maar een optimist ben ik nog steeds niet. Hoe graag ik ook een zorgeloos en spontaan iemand zou willen zijn, de negatieve gedachten zijn dol op me en weten me steeds weer te vinden. Want wat als ik nooit meer werk vind en we dan de huur niet meer kunnen betalen en we ergens onder een brug eindigen met onze honden, cavia en 56 planten? Of wat als Putin de wereld overneemt en ons in een strafkamp stopt omdat we zondige levens leiden? Of wat als het me nooit lukt om gezonder te gaan eten en ik over 15 jaar de ster ben in een SBS6 docu over ontzettend dikke vrouwen? Nadia heeft hier gelukkig veel minder last van, maar die heeft dan weer om te gaan met een vrouw die een groot deel van de tijd loopt te piekeren. En echt gezellig is dat niet.

Herkenbaar? Dan hebben we goed nieuws. In de documentaire ‘Don’t worry, be happy‘ gaat een raspessimist de uitdaging aan om zijn hersenen te herprogrammeren. En dat lukt heel aardig. En als hij kan, kan ik het ook. Dat is pas een positieve gedachte!

Positive-Thinking-1

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Don’t worry be happy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s