Plastic vs papier

In ons vorige bericht schreven we over het verbod op gratis plastic draagtassen dat ruim twee maanden geleden inging. Natuurlijk waren wij blij met dat verbod. Want laten we eerlijk zijn; plastic is shit, dus hoe minder hoe beter.

Maar actie vraagt om reactie. Het is dan ook niet gek dat de winkeliers met een gratis alternatief komen: de papieren draagtas!
Dat lijkt misschien prachtig, want plastic breekt amper af en belandt op allerlei plaatsen waar we het echt niet hebben willen, maar de werkelijkheid blijkt weerbarstiger.
De productie van de papieren draagtas is namelijk 3 tot 10 keer belastender voor het milieu dan de productie van een draagtas van plastic. Er is namelijk veel meer materiaal nodig om eenzelfde draagkracht te realiseren als plastic heeft.
Kortom: Zowel plastic als papier is poep.

Gelukkig is er natuurlijk een heel eenvoudig alternatief: neem je eigen tas mee als je boodschappen doet of gaat winkelen. Want natuurlijk zijn er in deze tijden van tassencrisis ook mensen die inspringen op de draagtasmisère. Bij Eco-logisch bijvoorbeeld verkopen ze deze shopper gemaakt van gerecyclede theezakken , en VeganSpul verkoopt de echt ouderwetse boodschappennetjes in allemaal leuke kleurtjes.

12516472_1582608058730412_1712302769_n

 

Advertenties

3 gedachtes over “Plastic vs papier

  1. Yay wat leuk dat jullie weer een blogpost online gooien! Ik mis jullie fijne en kritische stukken. Zijn jullie van plan om weer meer te gaan bloggen? Daar zou ik heeeeeeel blij van worden.
    Oh en plastic en papier zijn shit inderdaad. Gewoon zelf een tas meenemen, dat kost nul moeite!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s