Groentjes in het zonnetje: de flespompoen!

Wie veganist is, onderhoudt meestal een hechte relatie met allerlei voedingsmiddelen waar je gezondheid bij gebaat is. Vandaag gingen wij een nieuwe vriendschap aan met… de flespompoen!

De flespompoen (ook wel butternut squash) is een prima gast om vaker uit te nodigen op je menu. Net als andere pompoensoorten – en andere oranje groenten ook – bevat de flespompoen veel bèat-caroteen. Bètacaroteen speelt mogelijk een rol als antioxidant, bij het afweersysteem en in celcommunicatie. Bovendien beschermt het in de huid tegen UV schade (bron: voedingscentrum).
Daarnaast bevat de flespompoen ook het minder vaak voorkomende alfa-caroteen. Dit helpt de verspreiding van kankercellen (die we hopelijk geen van allen hebben) voorkomen, verkleint de kans op longkanker en artritis.
Ook voor wie een helderde blik op de wereld wil houden, is de flespompoen een aanrader. De zeaxanthine en luteïne die ook hun thuis in de flespompoen vinden, zijn namelijk erg goed voor de ogen.
Naast bovenstaande bevat de flespompoen ook veel gezonde vitaminen en mineralen, is de groente arm aan calorieën en rijk aan koolhydraten. Oh… en hij is nog lekker ook.

Kortom: Flespompoen? Moet je doen!

Binnenkort op De Veganosaurus een lekker recept voor flespompoensoep met een oosterse inslag.

12899781_1585658171758734_2102239963_n

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s