Betty’s

Ik ben opgevoed als vegetariër. Ooit waren mijn ouders en ik daar trots op. Als klein meisje heb ik in groep 3 driekwart  van mijn klasgenootjes overtuigd en bekeerd. Daar waren hun ouders vaak minder blij mee. Als vegetariërs kwamen we heel graag bij restaurant Betty’s in de Rijnstraat in Amsterdam. Verjaardagen, nieuwe banen en nieuwe liefdes werden daar gevierd.

Inmiddels zijn we geen vegetariërs meer. Het hele gezin stapte kort na elkaar over op het veganisme. Dat we ooit vegetariër waren, vinden we nu jammer omdat we voelen dat we met de keuzes waarvan we dachten dat ze de juiste waren, ongewild hebben bijgedragen aan het leed waar ik me als klein meisje al zo hard tegen verzette. Maar ik ben dankbaar dat we ons blijven ontwikkelen. Dat we kritisch blijven over de keuzes die we maken en dat we elkaar inspireren om steeds betere versies van onszelf te worden. En nu ben ik er trots op dat we zo nu en dan bepaalde dingen rigoureus omgooien omdat we trouw aan nieuwe overtuigingen en onszelf willen zijn. Ook als dat helemaal niet zo gemakkelijk is.

Mijn vrouw maakte kort geleden zo’n ingrijpende keuze. Ze veranderde haar naam en gaat nu door het leven als Mik. Het past bij de persoon die ze nu is. Weer een stukje gelukkiger en weer een stukje dichter bij haar hart. Daar ben ik trots op.

Mijn ouders zijn ook trots op Mik. En om haar keuze te vieren, namen ze ons mee naar Betty’s. Van sommige dingen moet je afscheid nemen als je grote keuzes maakt. Weer andere dingen buigen met je mee. Zoals Betty’s, waar we nog als altijd zeer gastvrij ontvangen worden, waar we nog steeds allerlei kruiden onder de neus gewreven krijgen om te ruiken en waar we altijd heerlijk zullen eten als we iets te vieren hebben omdat ze met liefde een veganistisch feestmaal voor ons bereiden.

img_6430

Advertenties

2 gedachtes over “Betty’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s