Camping Bron-Harsveld + video

Tijdens een gezellig avondje in de tuin ontstak vriend Juriaan onlangs in een vlammende woede. Iemand had het gewaagd om het k-woord uit te spreken. Ik was het niet. Tijdens de elf jaar die onze vriendschap inmiddels duurt, heb ik het verhaal van hoe Jur zijn vakanties huilend doorbracht net een aantal keer te vaak gehoord. Maar door een gebrek aan kennis over de jeugdtrauma’s van mijn goede vriend, kon niet iedereen bevroeden welke beerput ze met het uitspreken van het k-woord opentrokken…

Kamperen: you hate it or you love it. I love it. Het is een van de vele dingen waarin Jur en ik hartstochtelijk van mening verschillen. Of ‘Matteo’ een geschikte naam voor onze eventuele baby was geweest (die is er nooit gekomen, dat moge duidelijk zijn), is er ook zo een (ik zeg nog steeds: nee).
Maar goed, ik houd ervan en goddank heb ik Mik die met heel veel plezier kan vertellen over ‘kamp Bron’, zoals de jaarlijkse nederzetting van mijn schoonfamilie op Franse en Spaanse campings heette.

In oktober gaan we voor het ‘echie’ kamperen. We hebben een veel te oude – maar heel romantische – camper gehuurd, de honden tegen narigheden laten inenten en het voornemen om naar Italië te rijden. Maar als we bedoeld of onbedoeld heel ergens anders uitkomen, is dat ook prima.
Tot het zover is, oefenen we alvast in de woonkamer. Al een poosje geleden hebben we onze matras naar beneden verplaatst en is onze woonkamer omgetoverd tot camping aan huis. Boven is het een stuk warmer en met dit weer is dat voor niemand leuk. Ik word er heel nukkig van en Luuk hijgt er zo dramatisch bij dat wij geen oog dichtdoen. Dat kan ook een truc van hem zijn om ervoor te zorgen dat hij niet eenzaam in zijn bench hoeft te slapen, want op onze woonkamercamping wurmt hij zich heel tevreden tussen ons in. Reuze romantisch, vier poten in je buik.

Tussendoor hebben we het boven heus wel weer geprobeerd, maar één mug die onze persoonlijke ruimte wat al te enthousiast binnendrong was voldoende om ons weer naar beneden te jagen. En stiekem vinden we dat reuze gezellig. De honden zijn er ook heel blij mee, want dat matras is een perfecte boksring waar gretig gebruik van wordt gemaakt. Het was al alle dagen feest, maar nu is het ook nog eens alle dagen vakantie. We’re loving it.

Wil je een impressie van onze ‘vakantie’? Dat kan, want Mik heeft weer eens een mooi filmpje in elkaar geknutseld:

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s