We are you!


Er gaat geen dag voorbij zonder dat de LHBTQ-gemeenschap te maken krijgt met negatieve reacties. We kennen allemaal de verhalen over Orlando en het stel dat onlangs in Groningen in elkaar geslagen werden wel. Dat zijn (in ons land) excessen en dus denken veel mensen dat het allemaal wel snor zit met de emancipatie.
Helaas, dat is niet zo. Discriminatie zit nog veel vaker in die iets te lange blik op onze handen wanneer we hand in hand langslopen, in de grap die gemaakt wordt wanneer een heteroseksuele mannelijke collega een roze shirt draagt en in het moment waarop het winkelpersoneel meent te mogen bepalen dat je naar de vrouwenpashokjes moet om de mannenkleren waarin je je prettig voelt te passen. Gelukkig hebben wij in Nederland het recht in ieder geval grotendeels aan onze kant. In Amerika is dit niet het geval. Daar kun je bijvoorbeeld in 29 staten legaal ontslagen worden om je geaardheid, vertelt Io Tillett Wright in bovenstaand filmpje.
Discriminatie komt voort uit angst voor het onbekende, niet uit pure kwaadaardigheid. Dat willen wij niet alleen heel graag geloven – ons glas blijft halfvol – maar wij zijn daar ook echt van overtuigd. Daarom werden wij heel enthousiast van Io’s project: Self Evident Truths. Het idee is simpel: Er worden 10.000 foto’s gemaakt van 10.000 mensen die buiten de heteronormen vallen, waar dat dan ook precies is. Zodra de foto’s er zijn, wordt er een kunstinstallatie van gemaakt in Washington om voorbijgangers te confronteren met het feit dat ‘we’ er in alle soorten en maten zijn en om ‘ons’ letterlijk een gezicht te geven. Nee, om ons 10.000 verschillende gezichten te geven. We willen laten zien dat we geen gemarginaliseerde freaks zijn, stelt Io. We are you. Helemaal uniek. Net als iedereen.

Je kunt het project steunen door een T-shirt te kopen (1 T-shirt = 1 gezicht).

Advertenties

Een gedachte over “We are you!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s