Weg met die kachel!

Ja, je leest het goed. Weg met die kachel. Nou ja, niet letterlijk, want de woningbouwvereniging staat ongetwijfeld niet te juichen als we eigenhandig de verwarming uit ons huisje slopen, maar… Voorlopig negeren we de mogelijkheid om ons huis te verwarmen even.

Onlangs hadden wij twee heel fijne weken in een heel oude camper. Leek ons leuk, weg in oktober. Maar we hadden er niet bij stilgestaan dat het in Italië/Zwitserland al wel eens zou kunnen sneeuwen. Alleen maar meer vreugde hoor, toen die witte vlokken op ons neerdaalden, maar toen onze verwarming ermee ophield schrokken we wel even. Maar met dubbele truien, honden tegen ons aan onder de dekens en heel veel knuffelen, zijn we prima de nachten doorgekomen in ons kampeerhuis waarbinnen het 3 graden was.

Vorig jaar hebben we de verwarming tot 9 november met rust gelaten en dat beviel ons goed. Onze daaropvolgende energienota beviel ons nog veel beter. Dat scheelt echt een slok op een borrel. Dit jaar hebben we ons voorgenomen om gewoon maar eens te zien waar het schip strandt. Want als we het met drie graden in de camper nog reuze naar ons zin hadden, waarom zouden we thuis dan de watjes uit gaan hangen? En hoe meer we erover nadenken, hoe meer we achter dit idee staan. Want hoe raar is het eigenlijk om je hele omgeving kunstmatig te verwarmen, als je er ook voor kunt kiezen om alleen je eigen lijf met een extra trui/dekentje/kruik/eigenlijkallemaaltegelijkertijdopditmoment warm te maken?

En dus is het hier réuze knus. Luuk krijgt een trui, want die bibbert al als het kwik onder de 15 graden komt en wij hebben ook twee goede exemplaren besteld om de winter mee door te komen. Het is hier nu 12 graden en als we hard lachen, vliegen de wolken ons ineens om de oren, maar echt onaangenaam is het nog niet. Als dat het wel wordt, zetten we uiteindelijk de kachel misschien wel aan. Maar ver boven de 15 graden zal hij niet uitkomen. Sorry Luuk. Die trui staat je vast fantastisch.

 

 

Advertenties

2 gedachtes over “Weg met die kachel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s