Mik deelnemer bij Hij is een Zij

Yes! We mogen het eindelijk hardop zeggen: Mik is kandidaat bij ‘Hij is een Zij’.

Eerder legden we al uit dat Mik agender is en dat dat de nodige obstakels, verdriet en dilemma’s met zich meebrengt. Toen schreven we ook het volgende:

We besloten dat we daar iets mee willen. Niet alleen om meer begrip te creëren bij de mensen die het ons in het dagelijks leven soms lastig maken, maar juist ook voor degenen die op zoek zijn naar hun eigen antwoorden.

Dus toen we vernamen dat de KRO dit jaar naast de ‘gewone’ transgenderverhalen ook iets anders wilde laten zien, twijfelden we geen moment. We legden haar verhaal uit en toen ging het eigenlijk heel snel. We zijn heel blij met de kans om mensen te laten zien dat er nog veel meer bestaat dan man en vrouw. Hopelijk brengt dat net iets meer begrip of kijkt er iemand die zich eindelijk begrepen voelt. We weten heus wel dat we de wereld niet zomaar kunnen veranderen, maar ieder stapje is er een. En voor ons eigenlijk best een grote!

Superspannend, al is het verhaal van Mik een kleinere verhaallijn en zal ze in maar twee afleveringen te zien zijn. Ik ben in ieder geval onwaarschijnlijk trots op haar. Jullie ook?

mikwp

Jan Kooijman presenteert vanaf dinsdag 31 januari (21.25 uur op NPO 3) het derde seizoen van het KRO-NCRV programma Hij is een Zij. In Hij is een Zij volgt Jan zeven jonge transgenders tijdens hun transitie. Hij is een Zij laat de lange weg zien vol onbegrip en teleurstelling, maar ook met opluchting en blijdschap omdat ze eindelijk zichzelf zijn.

Advertenties

6 gedachtes over “Mik deelnemer bij Hij is een Zij

  1. Ha Mik. Ik zag zojuist de aflevering van ‘hij is een zij’ waar jij ook in zit. Wat tof dat er nu ook aandacht wordt besteed aan meer dan alleen de man/vrouw en vrouw/man transities. Ik persoonlijk herken mij vrijwel volledig in jouw verhaal en heb op dit moment de plastische chirurgische ingreep naar mannenborst in het vooruitzicht. Wanneer jij hier ook over nadenkt, en verder geen andere ingrepen wilt, raad ik je aan om langs te gaan bij het McSlotervaard ziekenhuis (dr. van Loenen). Bij het Vu zijn ze helaas vrijwel alleen gericht op een volledige transitie en zijn er heeeele lange wachttijden. Daarnaast schijnt de kwaliteit bij McSlotervaard beter te zijn. Let wel, maak geen afspraak zonder een verwijzing. Dit houdt in dat je een verwijzing van je huisarts moet hebben voor psycholoog, die vervolgens de stempel ‘gender dysforie’ moet geven. Misschien heb je deze informatie allemaal al tot je beschikking, in dat geval sorry voor het lezen van dit lange bericht.

    Liked by 1 persoon

  2. Hoi Mik je bent moedig en je vrouw ook. Ik vond het programma heel interessant. Zelf zit ik in dit jaar in een, in dit geval, m2f proces na jarenlang worstelen. Je bent een mooi mens met een missie, prachtig

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s